Olen 35-vuotias hieroja Jyväskylän Keljonkankaalta. Perushieronnan näyttökokeet suoritin keväällä 2019 ja niitä aloinkin sen jälkeen tekemään työnä koulutetun hierojan opintojen ohessa. Erikoistuin opinnoissani niveltoimintaan eli ns. mobilisoiva hieronta ja nivelongelmien hoitaminen kuuluu osaamiseeni. Alunperin minun piti valmistua keväällä 2020 mutta korona siirsi valmistumisen kevääseen -21.

Aiemmalta koulutukseltani olen sairaanhoitaja. Töissä hoitajana olin invalidiliiton asumispalveluissa, vanhustenkodissa, ambulanssissa ja sisätauti ja keuhkosairauksien osastolla. Näkemystä ihmisen elämästä ja sairauksista on siis ehtinyt kertyä.

 

Sairauksien hoito on tärkeää mutta aivan yhtä tärkeää on myös sairauksien ennaltaehkäisy. Ihmisen hyvinvointi on kiinnostanut minua pitkään. Alkunsa se sai oman saliharrastuksen kautta ja sairaanhoitajaopintojen ja uran myötä tietämys kasvoi. Omalta osaltani haluan olla edistämässä kansan hyvinvointia ja hieronta on yksi sangen aliarvostettu kehonhuollon tapa. Siitä huolimatta hieronnan hyödyt ovat moninaiset ja sitä on helppo suositella osana terveellistä elämäntapaa.

IMG_2915-ps-6.jpg
Untitled_edited.jpg
Untitled.jpg

Oma treenitaustani on sangen opettavainen, joten tässäpä tämä. Punttailuni alkoi  8 vuotta sitten. Sillon perehdyin treenaamiseen ja ravitsemukseen huolella ja luin aiheesta paljon. Treenasin kovaa ja söin oikein ja sainkin uskomattomia tuloksia lyhyessä ajassa.

 

Se minkä jätin väliin oli lihashuolto. Siihen en perehtynyt yhtään ja kaiken huippuna jätin myös lepäämisen suurelta osin väliin. Salilla kävin joka päivä ja loppua kohden koitin saada tehtyä kahdet treenit päivässä. Vedin itseni pienesti ylikuntoon, päälle sain tenniskyynärpäät molempiin käsiin ja lisäksi vielä hermon venytysvaurion. Lääkäreiltä ei apua juuri tullut ja eihän se tietty lääkäreiden vika, hoitoa ei vain ole olemassa. Sen verran selvitettiin ettei kyseessä ole lihasreumaa tai keskushermostosairauksia. Tenniskyynärpäiden tiimoilta sain kertakäynnin fysioterapeutille. Tämä ohjeisti kuminauhajumpat ja lähetti kotiin. Lääkäri totesi myös, että kirjottaisi lähetteen hierojalle jos semmoinen lähete olisi olemassa. Niinpä kävin hierojalla ja se tuntui oireita helpottavan. Varaa ei vaan sillon opiskelijana ollut käyntejä jatkaa.

Puolisen vuotta tein sitten kuminauhajumppia, koitin itse hieroa käsiäni ja venytellä käsivarsia sekä kokeilin omatoimisia kylmä ja lämpöhoitoja. Olin myös treenatessa opetellut syömään paljon. Nyt kulutuksen tipahdettua minimiin lihoin myös kun kuumailmapallo tulivuoren yllä. Vaivat eivät kuitenkaan tuntunut helpottavan yhtään vaikka käytännössä en juuri tehnyt muuta kun ohjeiden mukaista kuminauhajumppaa, kävin koulussa ja kävelemässä koiran kanssa.

 

Keväällä sitten totesin että ei kai nämä paljon pahemmakskaan voi muuttua vaikka jotain tekee ja lähdin lentopallotreeneihin, joista olin pitänyt taukoa koko talven. Ilmeisesti pallon tärähtely ja hihalyöntien aiheuttama syvävenytys kudoksiin auttoi ja tenniskyynärpäät paranivat. Sen jälkeen olen kyllä arvostanut toimivia käsiäni aivan eri tavalla.

Opetuksena siis että pitäkää niistä kehoistanne huolta! Oma vartalo on arvokkainta mitä tässä maailmassa tulet omistamaan ja harmillisesti sitä ei ymmärrä arvostaa niin kauan kun elämä on suht vaivatonta ja kivutonta.

Hierojalla on hyvä käydä säännöllisesti vaikkei vaivoja olisikaan. Kehonhuollon ammattilainen löytää alkavat jännitykset ja virheasennot ennenkun niistä ehtii suurempaa haittaa kehittyä ja laittaa lihakset ja lihaskalvot toimimaan kuten niiden kuuluu, jotta sinä saat elämästä ja treenistä kaiken irti. Kun joku paikka vetää jumiin olet todennäköisesti jo pahasti myöhässä hierojakäynnin kanssa. Kertakäynnillä ei ongelma ratkea kuitenkaan joten venyttämällä käyntiä et säästä rahaa etkä terveyttä.